Thursday, February 17, 2011

pesen baru saya

selepas

sebelum..


Perasan dak?
aku makai baju sama hahahaha
Hat gambaq selepas itu diambil pagi tadi.. Muka putih penuh bedak jhonson baby
Hat gambaq sebelom plak, diambik 2 minggu lepas, sepulang dari keje..
Pada pendapat patik yang agak perasan nih, lawa lagik xdak bedak tak? hahahahaha layannn..

Alkisah.. sang rambut itu tumbuh subur dan liar sedari kecil sebegitu buas dan lebat.
sudahlah lebat, ringan pula.
Berstruktur kasar dan mengerbang umpama rambut singa jantan adanya..
Jika tidak mengandung, adalah kewajiban membuat rebonding setiap 6 bulan agar rambut itu kelihatan wanita atau singa betina.
Tapi bila dah mengandung, tidaklah saya mencari pasal menempah bala nak membuat rebonding pulak..
Lalu begitulah hasilnya..
itu kira baik sebab ianya kuncup sesudah dikepit oleh sang tudung sepanjang hari berkerja.. jika tidak, humang aih.. Ayip dan Abi jer yang berani dekat.

Lalu, hari isnin lepas, ( kebetulan saya cuti (MC) sesudah menjalani antenatal check up ) saya pun memotong pendek rambut saya sehingga seperti gambar 'selepas' di atas.
Terasa benar2 ringan kepala..
Namun harus lah mengorbankan kejelitaan sedikit..
Dek kerana muka saya yang bersegi begitu, saya lebih sesuai berambut panjang lurus rasanya (walhal tak pernah try perm rambut)

Tujuan memotong rambut ini, selain dari tak bisa merebon dia adalah untuk memudahkan saya semasa proses berpantang nanti.
Tidaklah saya merasa rimas dan panas seperti masa berpantang Ayip dulu.
Udahlah cuaca panas, kepala panas, hati pun panas..
Mujur saya tak meletop. hahahaha

psttt jangan jeles dengan bibir saya yang sedikit berparut tu yer..
Walaupun ianya tidak mungil tapi ia tak perlukan lipstick atau lips gloss untuk menjadi merah begitu. serius saya tak pakai lipstik atau lip gloss berwarna.
Saya hanya menyapu ia dipagi hari dengan nivea lips care hat tiub kaler ijau. Tanpa warna dan bau.
Apa kena mengena plak ngan topik ini yer? entahhhh

5 comments:

MamaJue & PapaMimi Story said...

hahaha lawak la kak ariss ni...

risa said...

hehehehe..comel walaupon tombam
boleh geng le ngan akak ye...

ejan sara said...

fuh!! bibir mu mmg merah gitu....cun la wehh..

Christina Arissa said...

jue, lawak org pogek gitulah

Kak risa, abaikan tembam tuh. lagi 4 bulan slim ler balik hahahaha kunun..

Ejan, semulajadi youuu

~~Pengisi@n d@L@m Pen@nti@N~~ said...

ensem seyyy akak... har har