Thursday, August 27, 2009

Umi nak beli CD untuk Ayip

Hehehe...
Umi dah book Cloth Diaper lunatots velcro dari auntie Haza untuk Ayip.
Insya-Allah Minggu depan umi bayar dan dapat.
Akhirnya umi membuat keputusan untuk bertukar ke cloth diapers.
At least boleh pakai night times dan hujung minggu.
Time antar pengasuh Ayip pakai jer diapers pakai buang yang biasa ayip pakai yer.
Ayip banyak pakai diapers..
Sebab ayip kuat minum.
Bila kuat minum mestilah kuat kencing.
Selalu juga diapers ayip bocor.
Malam tadi umi kene tukar 3 kali baju ayip sebab ayip asyik bocor.

Umi beli promo package yang auntie Haza sedang promosikan sekarang.
Save 8%.
Agak sikit tapi cukuplah bagi umi.
Umi ni dalam pada orang nak raya, sibuk cari kuih raya and so on, boleh lak lagi shopping barang ayip dulu.
Umi tak kesah..
Lagipun taun ni kita tak balik kampung kuala kangsar.
Jimat sikit belanja.
Raya kat KL cuma ada kita, tok wan, atok, Mak yang, Pak ngah, Pak su dan Uncle Hafiz.
Bunda mariam beraya ngan uncle shahrin and family kat Muadzam..
Kalau jejalan umah orang pun maybe yang ada kat KL tok wah ngan tok Tar..
Orang lain sumer balik kampung.

Errr sebenarnya umi bukan ade duit sangat tau Yip.
Umi pejam mata jer bayar sumer2 tu.
Selagi loan bank umi tak settle selagi tulah umi ni sengkek.
Umi kena bayar loan kereta lagi, utang kredit kad lagi.
Sebab tu umi takleh berenti kerja lagi.
Kalau ikutkan umi memang nak sangat benti kerja jaga ayip.
Sayang kene sabar dululah yer..

1 comment:

wina said...

wina pun dh order CD tuk kira...x sabar nk try!